Oláh Balázs - Digital Consultant - Digitális marketing tanácsadó

BLOG - Minden, ami digitális marketing

CPA meghatározása + TEMPLATE

2024, Apr 22 | Blog, Online Marketing, Üzleti Érdekességek

Az online világ egyik meghatározó mutatója a CPA. A mozaikszó kibontva angolul Cost per Aquisition, amit magyarul általában lead árnak hívunk. Kinek kell ismernie igazán ezt a mutatót?

Általános értelemben minden olyan vállalkozásnál, ahol nem direkt eladás történik a weboldalon, hanem egy sales funnel-be érkezik bele a felhasználó és utána telefonon / email-ben veszik fel vele a kapcsolatot további információkért cserébe. Ezekben az esetekben nem eladást figyelünk hanem Lead-et gyűjtünk. Iskolapélda a szolgáltatás értékesítés illetve nagy értékű termék értékesítése(pl.:autó)
Tapasztalataim alapján van még valami, ami a mutató ismereténél még fontosabb. Meghatározni magát a muatót, vagyis a lead árának maximális szintjét!

Miért kell meghatározni a CPA-t?

A CPA szintet nem csak tartani kell, de megfelelően meg is kell határozni, mert így tudunk a legtöbbet kihozni a vállalkozásból, hirdetési rendszerekből. Ha nem tudod meghatározni, hogy milyen maximális CPA szint a megfelelő számodra, akkor nem tudsz hatékonyan kampányokat futtatni. Vagy nem maxolod ki a lehetőségeidet, vagy pedig nem fogja megérni megszerezni adott összegért a lead-et.
Hallottam már néhányszor az aduászt 😄” Minél alacsonyabb, annál jobb”. Ez a valóságban azt jelenti “Fogalmam sincs, hogy milyen maximális CPA szintre van szükségem”. Lehet így is futni, de sosem lesz hatékony!

Megoldás

Azt gondolom, hogy a transzparens és proaktív működés tudja valóban létrehozni a stratégiai együttműködést. Én így állok az összes ügyfelemhez. Azért, hogy kiváló minőségű munkát tudjak végezni, így minden olyan segítséget megadok számukra, amik az ő és az én munkámat előreviszik. Ezeket eddig természetesen nem tettem elérhetővé senki más számára!
Most viszont megosztok veled is egy olyan eszközt, amit aktívan használok CPA célok meghatározására. Miért osztom meg? Szeretném, ha több tudatosabb vállalkozó lenne és jobban átlátnák a digitális működést.

2 szempontból biztosan hasznos lesz számodra:

  1. CPA cél meghatározása
  2. Jelenlegi CPA ellenőrzése

Pofon egyszerű a használata, útmutatót is találsz hozzá! Amennyiben hasznosnak találod, oszd meg azzal, akinek szintén az.

A template miatt kérlek keress fel online email-en vagy bármely social csatornámon keresztül és küldöm is azonnal!

Szép napot, szép eredményeket!

PPC Kampánykezelés ( Google Ads, Meta, TikTok, LinkedIn)

PPC Kampánykezelés

Érj el új ügyfeleket profi PPC kampányokkal!

Analitika és Mérések - Google Analytics 4 és Google Tag Manager

Analitika és Mérés

Mutasd az analitikát, megmondom ki vagy!

Microsoft Clarity, Optimonk, Visual Website Optimizer - Konverzió optimalizálás eszközök

Konverziós Arány Optimalizálás

Legyen több vásárlód, ugyanakkkora forgalomból!

wordpress sales landing és weboldal készítés

Sales Landing / Weboldal készítés

Legyen konverzió optimalizált weboldalad

Social Média menedzsment - Facebook és Instagram

Social Media Management

Használj professzionális kreatív anyagokat és légy mindig naprakész!

kapcsolatfelvétel

Ha bármi felmerül benned,

vedd fel velem kapcsolatot!